לנהל בלי להתבלבל - פודקאסטים על ניהול ומנהיגות

הצטרפו לשידורי הרדיו שלי בתחנת
הרדיו החברתי הראשון

מחפשים פודקאסט מנהיגות? רוצים לשמוע פודקאסט ניהול עובדים או פודקאסט קבלת החלטות? הגעתם למקום הנכון! הצטרפו לשידורי הרדיו שלי בתחנת הרדיו החברתי הראשון.

בתוכנית "לנהל בלי להתבלבל" אני מארח כל שבוע מנהל בכיר במשק, ואנו מדברים על התובנות עסקיות שלו. בפודקאסטים תוכלו לשמוע מגוון רחב מאוד של גישות ותפיסות לגבי התפתחות, התמודדויות עם קשיים וקבלת החלטות. תוכלו לשמוע היכן המנהלים הבכירים במשק הצליחו ונכשלו, מה זה ניהול בשבילם, במה הם מאמינים ומה הם למדו על הדרך.

האזנה חובה לכל מנהל או בעל עסק שרוצה להעשיר את עצמו ולהרחיב אופקים. ועכשיו, בואו לקבל טעימה קטנה מהנושאים שעליהם כבר דיברנו בתוכניות.

 

חוסן אישי וארגוני

עדי כהן לוי עומדת בראש מכון דרייב, לפיתוח תוכניות לאומיות והכשרת מנהלים ומפקדים בארץ ובחו"ל. עדי עוסקת כבר יותר משני עשורים באימון מנהלים, ומשמשת כיושבת ראש וועדת האתיקה של לשכת המאמנים בישראל. דיברתי עם עדי על חוסן אישי וארגוני, והנה כמה ציטוטים נבחרים שלה מתוך פודקאסט ניהול:

"חוסן הוא העמידות שלנו. הוא יכול לבוא לידי ביטוי בהתאוששות מהירה, ביכולת לנוע בין מצבים משתנים, וביכולת להגיב להפתעות ואילוצים, למצבים של כאן ועכשיו. חוסן הוא גם היכולת להמשיך לנוע קדימה לעבר המטרה, אפילו במשאבים מועטים, לגייס כוחות ולחזק את עצמנו מנטאלית.

"הרבה מאוד מהחוסן הוא בראש, כי השליטה שיש לנו היא על מה שאנחנו מספרים לעצמנו. בן אדם בוחר איך להתייחס למשבר או לסיטואציה נוכחית, והסיפור שהוא מספר לעצמו משפיע מאוד על התגובה שלו לסיטואציה, כלומר על החוסן.

"כל אחד מאיתנו הוא בר החלפה. אם נהיה מנהלים רק מכוח הסמכות, באופן שרירותי, בוודאי לא נגיע רחוק. בסופו של יום, אפליקציה או בינה מלאכותית תחליף אותנו. כל אנליסט יכול להכניס נתונים לאקסלים, וכל הפורמטים כבר פתוחים ונגישים היום. לכן, מנהל בעל ערך הוא לא רק מי שמזיז אקסלים מצד לצד.

"למנהל צריכה להיות תקשורת בין אישית גבוהה ומנהיגות מטעינה, כלומר היכולת לשמור על החיוניות גבוהה מאוד ולהעביר אותה לאנשים מסביב. אם אתה מסיים פגישה ואנשים לא יוצאים עם איזו אנרגיה גבוהה וניצוץ בעיניים, עשית משהו לא טוב. אל תעבור איתם על האקסלים. תיקח את העובד שהצליח באיזה תיק, ותבקש שיספר מה הוא עשה, כדי שנקבל השראה. זה האלף בית של העבודה על חוסן ארגוני ואישי."

להפוך חיסרון ליתרון

חנוך בודין נפצע קשה בשירותו הצבאי ואיבד את ידו הימנית. במשך 20 שנה ייצג את ישראל במשחקים הפאראלימפיים, זכה במדליות ושבר שיאים רבים, וגם הדליק הלפיד במכבייה של 1989. כמו כן, חנוך ניהל הרבה שנים בתחום שוק ההון, הפנסיה, הביטוח וההשקעות, הקים עסקים ועשה כברת דרך ארוכה. הנה כמה ציטוטים נבחרים מהשיחה שלי איתו.

"בחיים האישיים והעסקיים בהחלט יכולות להיות נפילות, אפילו קטסטרופות. כשזה קורה, רק כשאתה מבין מהי הבעיה העיקרית שלי, אתה יכול להמשיך להתקדם. הבעיה היא שבדרך כלל אנשים מטאטאים את הבעיות מתחת לשטיח, ולכן גם לא מתמודדים איתן.

"אחד המאמנים שלי היה אומר, שהצלחה זה ללכת מכישלון לכישלון. אנחנו כל הזמן נופלים, והשאלה היא איך אנחנו קמים. כלומר, הדרך חשובה בהרבה מההישגים. מאמן אחר שלי נהג לומר, מי שלא יודע להפסיד, לא יודע לנצח.

"תמיד יש נפילות. גם בספורט, גם בחיים, גם בעסקים. זה קשה וכואב, אבל אנחנו צריכים להבין עם עצמנו, האם אנו רוצים להשפיע ולהקים דברים גדולים, או שלא. אם כן, נפילות הן חלק מהעניין.

"הקמתי כמה עסקים, ולפעמים גם נפלתי חזק. עלתה השאלה: מה עושים עכשיו? איך יוצאים מזה? איך אוספים את תחושת הכישלון ויוצרים משהו חדש? אז קודם כל, מבינים איפה נפלתי. צריך ללמוד את הדרך שלך ולהבין אם הנפילה היא למשל במחקר השוק שעשית, בניהול, במוצר, במתחרים, במוצר וכן הלאה. אולי פספסת משהו?

"צריך לעשות מחקר, למצוא את הנקודה שבה פספסת, ואז להתחיל להתאמן מחדש: לחזק את הדברים שבהם אתה פחות טוב. כלומר, אני מסתכל על הדברים שבהם הייתי פחות טוב, ואותם אני משפר כל הזמן. בלי זה, אי אפשר להוציא טוב יותר מעצמך. להפוך חיסרון ליתרון, זו הדרך להתפתח."

 

מאפיינים של מנכ"ל

רענן בן בסט הוא, מנכ"ל החברה הגיאוגרפית, החל את דרכו לפני כ- 20 שנה בתור מדריך בחברה, והשאר היסטוריה. הנה כמה דברים שאמר לי רענן בתוכנית:

"בעולם שלי, מנכ"ל דומה מאוד למדריך: הוא חייב לאהוב אנשים, אחרת אין לו מה לחפש בתפקיד. החברה שלנו לא מאוד היררכית, והדלת של המנכ"ל תמיד פתוחה. חוץ מטאץ' לאנשים, מנכ"ל צריך להיות מנוע אנרגיה. אתה מסתכל ימינה ושמאלה, מבין שאין שם אף אחד אחר, ושאם אתה לא תייצר את האנרגיה, את הדינמיקה, את הכיוון והמטרות, זה פשוט לא יקרה, אף אחד אחר לא ייצר את זה.

"גם לאנשים אתה צריך לייצר כל הזמן את הכיוון הזה, שיש עוד משהו לעשות ולהתפתח, כי כשעובד מתפתח סביבת העבודה מתוגברת. חשוב לי מאוד בחברה גם להדגיש את הבאלאנס בין החיים לבין העבודה, ובנוסף, לתת המון עצמאות לעובדים. אני רוצה שעובדים ידעו שהם יכולים לטעות ולהתבלבל, ושאני מאוד סומך עליהם. שהם לפנות אליי כשצריך, ושאני כל הזמן מייצר דברים שמקדמים אותם הלאה."

זאת הייתה טעימה קטנה מתוך עשרות פוקדאסטים עם מנהלים בכירים ואנשים מעניינים. הפודקאסטים ממתינים לכם כסרטונים ביוטיוב, להאזנה בספוטיפיי ובפלטפורמות נוספות. תיהנו, תלמדו ותעשירו את עצמכם.

דילוג לתוכן